Hoppa till innehåll

SOMMAREN 2023 på SKANSEN WESTGÖTHA LEIJON

Under tjugosju tisdagar och torsdagar har LEJONVÄRDAR bemannat vår Borg för att välkomna besökare från när och fjärran.

Trycket ökade när det var stora evenemang i Göteborg, såsom konserterna på Ullevi med Metallica, Bruce Springsteen, Coldplay, Gyllene Tider, Laleh samt Gothia Cup, då flera av dessa besökare letade sig upp på Gullbergetför att få ett historiskt inslag under Göteborgsbesöket. Några hade turen att träffa på Broder Johnny Okenfält (Carl XVI Gustafslogen) i full mundering som artillerist med musköt (med bajonett).

Eftersom Bohus Elfsborghs Caroliner har ett stående tillstånd hos Polisen att få skjuta uppe från Borgen, krävdes bara ett telefonsamtal från honom för att få godkännande att avlossa några muskötskott. Och därmed var lyckan gjord för några av våra besökare i sommar, bl.a. en blivande Emerentiasyster – Kerstin Skar !

Text: Kjell Wiberg
Foto: Maud Ax

På bilderna ser vi:
(LV1) Johnny Okenfält / CXVIG
(LV2) en glad Ystadsbo, som avlossar musköten;
(LV3) Kerstin Skar får hjälp med laddningen;
(LV4) och skjuter.

Johnny Okenfält / CXVIG
en glad Ystadsbo, som avlossar musköten;
Kerstin Skar får hjälp med laddningen;
och skjuter.

SOMMAREN 2023 på SKANSEN WESTGÖTHA LEIJON